Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jablka zapiekane z cynamonem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 6 szt
sok z cytryny 2 łyżki
masło 3 łyżki
rodzynki 2 łyzki
Cynamon mielony Prymat 2 łyżeczki
żółtko jajek 3 szt
płatki migdałowe 3 łyzki
rum 2 łyżki
cukier 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Jablka zapiekane z cynamonem

Rodzynki zamoczyć w rumie. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać migdały i rodzynki. Z jabłek wydrążyć gniazda nasienne, wypełnić masą z żółtek, oprószyć cynamonem. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 190 st. i piec 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 03.01.2014 21:29
Smakowite jabłuszka.
JOANNA16 14.06.2013 14:33
mniam, pycha
Katarzyna59 12.04.2013 19:43
bardzo smaczne
olkaaa 15.04.2012 09:48
mniam
mehia 05.01.2011 08:28
uwielbiam ten zapach :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak