Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka w galarecie z kawiorem

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 10
wywar warzywny 2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
cytryna
pietruszka

Przepis i sposób przygotowania na: jajka w galarecie z kawiorem

Żelatynę moczymy w niewielkiej ilości wody, aż do napęcznienia. Rozprowadzamy w szklance gorącego wywaru, dokładnie mieszając, aż do rozpuszczenia. Łączymy z pozostałym wywarem. Na spód wąskich pojemniczków nalewamy po łyżce galarety i odstawiamy w chłodne miejsce. Kiedy zacznie tężeć, do każdego pojemniczka dodajemy obrane jajko. Odstawiamy w chłodne miejsce. Gdy jajko zastygnie w pozycji pionowej. Wlewamy pozostałą galaretę, ponownie zostawiamy w chłodne miejsce. Po zastygnięciu wysuwamy galaretę z pojemniczka na talerz i ozdabiamy listkami pietruszki i plasterkami cytryny. Na szczycie kładziemy porcje czarnego kawioru.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 18.06.2011 22:43
dobre
iga2 21.12.2010 11:11
SMACZNE

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak