Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby duszone w winie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 4 szt
masło 3 lyzki
wino białe wytrawne 1 szkl
natka pietruszki 2 lyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
borowiki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby duszone w winie

Drobno pokrojone grzyby wraz z posiekaną cebulą zrumienić na maśle, podlać winem i dusić około 30 minut. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wyłożyć na półmisek i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 24.06.2012 16:29
muszą rewelacyjnie smakować
Seba 11.01.2012 09:54
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak