Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wieprzowe po francusku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 1 kg
chleb tostowy 8 kromek
masło 1 łyżka
bazylia 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wieprzowe po francusku

Mieso pokroić na porcje i lekko zbić tłuczkiem, opruszyć pieprzem i bazylią, obrumienić na ruszcie z obu stron. przełożyć do rondla skropić wodą i poddusić. Kromki posmarować z obu stron masłem i zrumienić w piekarniku. Bitki podawać na grzankach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 22.05.2012 14:09
dobre
kuklik 02.04.2012 08:02
wspaniała kolacyjka
Iwona51
Iwona51 27.12.2011 10:48
smaczne
Ewa111 12.05.2011 15:55
bardzo smaczne
Monika193
Monika193 21.12.2010 16:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak