Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

uszka z grzybami do barszczu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól i pieprz
ciasto: mąka 3 szklanki
woda 1 (gorąca)
grzyby suszone 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: uszka z grzybami do barszczu

Grzyby namoczyć na ok. 2 godzinki. Następnie w tej samej wodzie ugotować grzyby do miękkości. Przepuścić je przez maszynkę wraz z cebulą. Całość dokładnie wymieszać doprawiając do smaku solą i pieprzem. Następnie farsz podsmażyć na oleju.
Mąkę wysypać na stolnicę wlać gorącą wodę i dokładnie wyrobić ciasto. Po kawałku rozwałkowywać i wykrajać kółeczka. Na każdym kawałku ciasta układać niewielką ilość farszu i dokładnie sklejać brzegi. Gotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 03.12.2011 09:39
pysznie wyglądają
eli82 13.08.2011 10:37
uwielbiam!
Wacław 26.06.2011 09:21
na pewno zrobie nie będe musiał kupować
bercik1 09.06.2011 23:55
Domowe uszka są najlepsze.
rosik93 27.12.2010 23:51
Pierwszy raz robiłem uszka i teraz co roku będą w wigilię:)
Margo1 27.12.2010 10:54
pyszności
ewelina63 25.12.2010 14:37
pyszne
ada12302 23.12.2010 23:18
smaczne
anja3107 23.12.2010 14:40
pyszne
mirosława4 22.12.2010 21:17
super
Ewelina45 22.12.2010 18:09
super :)
matii6 21.12.2010 19:23
rewelacja
aginaa 21.12.2010 17:46
uwielbiam uszka z barszczykiem
iwa643 21.12.2010 08:39
robie takie
agnieszka214 20.12.2010 15:52
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak