Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki królowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 500 g
mleko 1,5 szklanki
jajko 1 sztuka
szpinak mrożony 1 opakowanie
feta 1 kartonik
czosnek
ser żółty 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki królowej

Ciasto:
Wymieszać mąkę, mleko i jajo. Upiec cieniutkie naleśniki na złoty kolor.

Farsz:
Szpinak rozmrozić i podsmażyć na maśle. Dodać sprasowany czosnek (ilość wg uznania) i doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać ser żółty. Na końcu, po zdjęciu z ognia dodać pokrojony ser feta, wymieszać.

Nakładać farsz do naleśników, zapiekać na patelni złożone na pół, posypać po wierzchu żółtym serem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 25.02.2012 12:48
pycha
mala2021 13.02.2012 10:37
lubię takie
Andzia1977
Andzia1977 20.09.2011 23:55
pyszotka
kriso 04.08.2011 21:52
smaczne
Ela15 26.06.2011 12:13
pycha
Patrycja33 21.06.2011 09:58
mmm mniam mniam
daria899 13.04.2011 13:01
pyszne
Emilia22 20.12.2010 17:14
świetnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak