Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijny barszczyk

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraczki z kwasu 2 szt
buraczki świeże 2 szt
włoszczyzna 1 tacka
cebula 1 szt
grzyby suszone 3 szt
ziele angielskie 4 kulki
pieprz 5 kulek
Kwas burakowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijny barszczyk

Do wody wkładamy kilka buraczków z kwasu i 2-3 łyżki tegoż. Wrzucamy obrane i pokrojone warzywa z buraczkami, grzybki i przyprawy, oprócz imbiru i gałki, które dodamy na końcu, solimy .Cebulę przypalamy przy palniku, aż jej brzegi sczernieją i taką wkładamy do barszczu. Gotujemy wszystko do miękkości warzyw, na końcu dodajemy szczyptę imbiru i gałki muszkatołowej. Doprawiamy do smaku kwasem po wyłączeniu ognia, zyskamy wtedy piękny kolor i nie stracimy witamin. Podajemy z uszkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 09.01.2014 18:23
barszczyk zawsze chętnie zjem
pacpaw 10.06.2012 14:20
obowiązkowa pozycja na stole wigilijnym
Adamorek 22.02.2012 11:55
smaczny
Goya 04.11.2011 12:09
super
Magdalena1110 28.10.2011 22:15
dobry
Ela15 05.07.2011 20:28
smaczny
marzencia2007 17.06.2011 16:51
uwielbiam!
ben-ka 25.12.2010 19:34
Smaczniutki na 100%
Mati13 21.12.2010 06:44
bardzo ładny
MAR3STA 20.12.2010 20:19
ooo jak świątecznie!
m1monika 20.12.2010 18:31
uwielbiam :)))
Grażyna13 20.12.2010 14:59
Przepis na kwas burakowy można znaleźć w mojej księdze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak