Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek makaronikowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki migdałowe 30 dag
cukier 1 szkl
białko 6 szt
czekolada 2 tabliczki
śmietanka słodka 1/2 szkl
wanilia 1 laska
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek makaronikowy

Białka ubić na sztywną pianę dodajac stopniowo cukier, pianę wymieszać z mielonymi migdałami, dodać wanilię. Gotową masę wyłożyć na wafle, wyrównać, ułożyć na blaszce i włożyć do słabo nagrzanego piekarnika na 45 min. Mazurki powinny się lekko zrumienić i podeschnąć. Czekoladę połamać, połączyć ze smietanką, rozpuścić podgrzewajac na parze. Upieczone mazurki polać czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 30.06.2012 08:47
fajny
pigila
pigila 05.01.2012 23:53
super
Iwona51
Iwona51 30.11.2011 10:52
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak