Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos rumowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wino białe wytrawne 1,5 szkl
Goździki całe Prymat 7 szt
cukier 5 łyzek
cynamon 1 laska
wanilia 1 laska
masło 1 łyżka
rum 1/2 szkl
mąka 2 łyżkii
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos rumowy

Wino z korzeniami zagotować. Masło roztopić, wymieszać z mąką, połączyć z winem, dodać cukier, zagotować. Do zimnego sosu dodać rum i wymieszać. Podawać do nalesników i deserów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 11.03.2014 21:34
ciekawy przepis
Alex_M 14.10.2013 11:36
musi być pyszny!
Katarzyna59 01.05.2013 12:44
super przepis
romanrafal
romanrafal 11.08.2012 08:58
świetny
anulka69 05.03.2012 10:06
dobry
wolochski 11.12.2011 21:28
super
mehia 24.04.2011 22:16
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak