Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

półmisek wędlin na przystawkę

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
papryka czerwona 1 szt.
kukurydza w puszce 100 gram
chrzan ze słoika 4 łyżki
masło 250 gram
majonez 3 łyżki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
salami 100 gram
kiełbasa sucha w zielonym piep 150 gram
kiełbasa sucha w papryczkach
pietruszka zielona do dekoracji
kiełbasa 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: półmisek wędlin na przystawkę

Kapustę i paprykę myjemy i drobno kroimy, kukurydzę osączamy z zalewy. Wszystko to władamy do misy. Doprawiamy łagodnym chrzanem, dobrze mieszamy i wstawiamy do lodówki do schłodzenia.
Miękkie masło i majonez ucieramy w misie na jednolitą masę. Salami mielimy lub drobno kroimy, dodajemy do masy i mieszamy. Masę doprawiamy solą i pieprzem i również ochładzamy.
Wszystkie trzy rodzaje suchej kiełbasy kroimy w plastry. Plasterki kiełbasy z pieprzem smarujemy masą z salami i zwijamy w ruloniki. Na plastrach kiełbasy z parmezanem rozkładamy po 1 łyżce sałatki z kapusty i również zwijamy. Podobnie postępujemy z plastrami kiełbasy w chili.
Na półmisku układamy najpierw roladki z sałatką z kapusty, potem z masą z salami, a na koniec roladki bez farszu. Dekorujemy pietruszką i natychmiast podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 31.12.2010 22:02
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak