Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety ziemniaczane z farszem pieczarkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko 2 sztuki
mąka ziemniacznka 1 szklanka
sól
farsz pieczarkowy
bułka tarta pikantna do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety ziemniaczane z farszem pieczarkowym

Ziemniaki gotujemy, przeciskamy przez praskę/dusimy. Dodajemy mąkę, jajko, doprawiamy i wyrabiamy ciasto, rozwałkowujemy wykrawamy niewielkie kwadraty. Na środek nakładamy farsz pieczarkowy przygotowany wg przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/81478/farsz-do-krokietow-pieczarkowych.html, zlepiamy. Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak