Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z jabłkami i cynamonem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl.
drożdże 5 dag
śmietana zakwaszona 3/4 kubeczka
jajko 2
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy 1 mały
cynamon
jabłka prażone

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z jabłkami i cynamonem

Mąkę, drożdże, śmietanę, cukry i jajko siekamy nożem na stolnicy, lub blacie drewnianym- jak każde ciasto drożdżowe i to lubi ciepło:) Wyrabiamy ciasto na gładką masę i dzielimy na mniejsze części, każdą rozwałkowujemy na kształt koła i kroimy w trójkąty. Na szerszym końcu trójkąta układamy odrobinę jabłek i posypujemy cynamonem. Zawijamy i gotowe. Pieczemy na złoty kolor w temperaturze około 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 28.07.2011 12:37
pychota
pigila
pigila 21.12.2010 11:56
mi też
mysza666 21.12.2010 11:55
Aż mi ślinka pociekła:)
mikrusiak 20.12.2010 11:42
nic tylko palce lizać :)
mikrusiak 20.12.2010 11:42
nic tylko palce lizać :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak