Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z ciasta ptysiowego

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dag
jajko 4 szt
masło 3 łyzki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z ciasta ptysiowego

300ml wody zagotować z masłem. Do wrzątku wsypać make, podgrzewać ciągle ucierając. Gdy ciasto będzie szkliste, odstawić z ognia i stopniowo wbijać jajka, dokładnie utrzeć. Na osoloną wodę kłaść łyżka małe kluseczki, gotować pod przykryciem około 7 minut. gotowe odcedzić i przepłukać gorącą wodą. Podawać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 06.06.2013 15:15
wyglądają apetycznie
Juleczka20 11.05.2013 09:18
super pomysł
Katarzyna59 01.11.2012 10:56
smaczne
Rogalik 09.08.2011 21:16
super
irenka 21.03.2011 21:33
muszę spróbować,przepis zapisałam
Goya 15.03.2011 20:36
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak