Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos warzywny z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół 1,5 szklanki
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
masło 2 łyżki
cebula 3 szt
pieczarki 20 dag
wino czerwone wytrawne 100 ml
estragon 0,5 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos warzywny z pieczarkami

Warzywa pokroić w makaroniki i poddusić na maśle, wymieszać z mąką, zalać rosołem, wsypać estragon i gotować do miękkości. Drobno posiekaną cebulę oraz pieczarki zrumienić na pozostałym maśle. Ugotowane warzywa zmiksować. Dodać cebulę i pieczarki, wymieszać z winem, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać do mięs i makaronów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 23.12.2013 07:46
pyszny sosik
ewaa 20.06.2012 16:22
smaczny
Seba 06.06.2012 08:47
smaczny
barbara11561 11.07.2011 09:04
musi być dobre
mehia 13.03.2011 14:03
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak