Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort napoleoński

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka 0,5 kg
cukier 15 dkg
masło 15 dkg
migdały zmielone nie obrane 15 dkg
czekolada starta 15 dkg
polewa czekoladowa 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Tort napoleoński

Masło utrzeć z cukrem, dodając po 1 żółtku, migdały, czekoladę i mąkę. Na końcu dodać ubitą pianę z białek, wymieszać. Ciasto podzielić na pół i upiec 2 placki w 175 stop, przełożyć masą czekoladową i oblać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 23.08.2011 11:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak