BLOK CZEKOLADOWY

BLOK CZEKOLADOWY

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna lub masło

    250 g
  • cukru

    1 szkl.
  • wody

    3/4 szkl.
  • kakao

    2 łyżki
  • mleko w proszku (miałkie)

    1 op.
  • zapach migdałowy

    1 szt.
  • herbatników

    ile chcemy
  • bakalie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

margarynę + wodę + cukier - wstawiamy na ogień i rozpuszczamy; od czasu do czasu mieszajac; studzimy; dodajemy mleko, kakao, zapach migdałowy i miksujemy na jednolita masę; dodajemy rodzynki, posiekane orzechy, migdały (lub całe słupki migdałowe), skókę pomarańczową, pokruszone herbatniki... wszystko co mamy lub co lubimy :) i mieszamy dokładnie; wybieramy blachę, papier do pieczenia przeciągamy tłuszczem (margaryna lub masłem), wkładamy do blachy (trzeba zostawić wyższe brzegi z papieru) i na papier wykładamy czekoladę; równamy ewentualnie na wierzch wysypujemy płatki migdałowe i lekko wciskamy; formę z czekoladą wstawiamy do lodówki (najlepiej na całą noc)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

06.10.2011 16:14
mniam

LuKaSz4761

30.09.2011 07:51
super

Jaheira11

28.03.2011 23:50
ten chyba na specjalną okazję :)

Mysiunia

11.02.2011 09:33
rewelacyjny!

iknkirke

05.02.2011 13:56
Pyszny

Aida

31.01.2011 08:20
hmmm fajny pomysł :) zawsze to jakaś odmiana :)

Ewa104

30.01.2011 12:56
Robię z podobnej masy kuleczki i obtaczam w wiórkach,orzechach lub pokruszonych herbatnikach.Pyszny smak.

Mati13

10.01.2011 19:36
świetny!

gusia1000

28.12.2010 00:44
Super blog.

Aida

02.10.2010 14:58
polecam! smaczny deserek :) każdy będzie się oblizywał

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat