Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz z duszoną paryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1
paprya żółta 1
ogórek mały
cebula
czosnek ząbki
oliwa
bulion warzywny pół szklanki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
koperek pół pęczka
sól
sandacz ze skórą 4 porcje
anyż

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz z duszoną paryką

Pokroić papryki, ogórek, cebulę i czosnek. Rozgrzać 3 łyżki oliwy, podsmażyć anyżek, aż zacznie pachnieć. Włożyć paprykę i znów chwilę smażyć. Dodać ogórek, cebulęi czosnek. Koncentrat pomidorowy wymieszać z bulionem, zalać warzywa i dusićna małym ogniu 5 min. Doprawićsolą, pieprzem i wymieszać z posiekanym koperkiem.
Rybę oprószyć solą, pieprzem i usmażyć na oliwoe na złoty kolor. Podawaćz duszoną papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak