Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z papryki z rukolą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 4
cebula
czosnek ząbki
oliwa 2 łyżki
bulion warzywny 500 ml
sól
papryka mielona
rukola 5 dag
śmietana kremówka 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z papryki z rukolą

Pokroić papryki, cebulę, czosnek i podsmażyćna oliwie. Pozypać łyżeczką mielonej papryki i zalać bulionem. Gotować 5 minut. Zaupę zmiksować, doprawić solą i pieprzem. Posypać posiekaną rukolą i podawać z kleksem ubitej kremówki. Do zupy można także dodać 2-3 łyżki białego wytrawnego wina.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 04.08.2011 22:19
fajna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak