Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z indyka z papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
bulion warzywny 300 ml
papryka czerwona 1
papryka żółta 1
pomidory 3
cebula 1
natka pietruszki
Kolendra cała Prymat
sól
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
skórka z cytryny
olej
miód

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z indyka z papryką

Mięso natrzeć solą oraz pieprzem i obsmażyć na oleju. Przełożyć do brytfanki, dodać oczyszczoną i pokrojoną włoszczyznę, zmiażdżoną kolendrę, szczyptę imbiru, skórkę otartą z cytryny i zalać bulionem. Zakryć i piec ok godziny w temb 200 st.
Pokroić oczyszczone z nasion papryki, cebulę oraz pomidory. Na oleju podsmażyć warzywa, nakryć i dusić ok 15 minut. Dodać posiekaną naatkę. 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę z brytfanki, mięso posmarować miodem, piec dalej. Wyjąć mięso i pokroić. Sos zmiksować. Podawać z warzywami i dzikim ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak