Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trójkolorowa zapiekanka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone pół kg
kajzerka 2 czerstwe
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżeczka
jajko
oregano świeże kilka gałązek
sól
olej
ser żółty 2 łyżki (tarty)
papryka po 1 strąku
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Trójkolorowa zapiekanka

Papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paski. Bułki namoczyć w wodzie, odcisnąć, dodać do mięsa. Masę doprawić przyprawą do mięsa mielonego, solą, pieprzem i ostrą papryką, wbić jajko, wyrobić na jednolitą masę.
Żaroodporne naczynie wysmarowaćgrubą warstwą oleju, ułożyć pół porcji pokrojonej papryki, na niej ułożyć warstwę masy mięsnej, przykryć pozostałą częścią papryki, posypać startym serem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. na 15 minut. Udekorować listkami oregano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak