Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone pół kg
koperek
cebula 2
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
koncentrat pomidorowy
kostka pieczeniowa
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
Kucharek przyprawa do potraw
mąka
natka pietruszki
planta

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone w sosie

Cebulę zeszklić i razem z koprem, bułką tartą ( na oko) i mięsem wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Formować kotlety,obtaczać w bułce tartej i smażyć na plancie.
Do garnka wlać ok 500ml zimnej wody,dodać 1,5-2 łyżeczek koncentratu,pół kostki pieczeniowej (bulionowej), liść laurowy i ziele angielskie. Gotować na wolnym ogniu, doprawić kucharkiem. Na patelni zeszklić cebulę i dodać ją do sosu. Na pozostałym tłuszczu zrumienić mąkę(1-2 łyżki) na zasmażkę i ostrożnie dodawać.(najpierw do mąki trochę sosu,wymieszać i powoli do całości by nie zepsuć sosu). Dodać natkę pietruszki i ewentualnie doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 29.06.2011 10:28
aż chciałoby się zjeść!
Katarzyna99 05.05.2011 00:06
chociaż już północ....to ochota mnie naszła:D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak