Bliny selerowe

Bliny selerowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler korzeniowy średniej wielkości

    2 szt
  • jajka

    4 szt
  • natka pietruszki

    garśc
  • sól, pieprz

    do smaku
  • mąka

    4-5 łyżek
  • sok z cytryny

    do smaku
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Selery i cebulę zetrzec na tarce o duzych oczkach. Skropic cytryną. Dodac mąkę, jajka i posiekaną natkę pietruszki. Doprawic solą i pieprzem do smaku. Wykładac na rozgrzany tłuszcz na patelni jak placki ziemniaczane i smażyc z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Emilia22

23.09.2010 07:33
fajnie

Ela20

19.05.2010 09:58
Ciekawy pomysł. :) Nigdy takich nie jadłam, chyba dobre byłyby z jakąś pikantną sórówka lub sosem.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat