Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak duszony z grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 szt
smalec 2 łyżki
grzyby leśne 0,5 kg
śmietana 0,5 szklanki
cebula 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak duszony z grzybami

Kurczaka pokroić na porcje, obrumienić na smalcu, osolić. Cebulę pokroić w piórka, zrumienić na pozostałym tłuszczu, dodać pokrojone grzyby, wymieszać, osolić i dusić przez 15 minut. Porcje kurczaka ułożyć w rondelku, obłożyć grzybami i udusić do miękkości. Gdy mięso i grzyby są miękkie wlać śmietanę, zagotować i przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 08.03.2014 07:56
smaczny kurczaczek
IlonaAlbertos 14.09.2013 22:48
Musi być smaczny.
Rybciia 08.06.2012 09:55
super!!!
Gosia32
Gosia32 24.08.2011 23:37
spróbuję;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak