Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ałatka z makaronu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne
oliwa
sok pomarańczowy
ocet
papryka czerwona
ser feta
pepperoni 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: ałatka z makaronu

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, nastepnie po ugotowaniu starannie odsaczamy i przekladamy do misy, dodajemy oliwe z oliwek, sok pomoaranczowy i ocet. Papryke pepperoni oraz czerwona przekrawamy na pół, oczyszczamy z gniazdek nasiennych, kroimy w drobna kostke i dodajemy do makaronu wraz z pokrojonym na kostki serem feta. Wszysko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, posypujemy po wierzchu natka pietruszki, gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak