Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony karpik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1,8 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
cytryna
olej
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony karpik

Karpia oczyszczamy z łusek, patroszymy, myjemy, kroimy na kawałki, posypujemy solą i nacieramy cytryna. Każdy dzwonek maczamy w mące, posypujemy pieprzem, zanurzamy w roztrzepanych jajkach, posypujemy bułka tartą, wrzucamy na rozgrzany na patelni olej, smazymy na złoty kolor, układamy na półmisku i mamy gotowe danie na święta! :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak