Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kurczakiem, prawdziwkami i selerem naciowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka duża
cebula
papryka czerwona
seler naciowy 1 pęczek
prawdziwki 4 szt
marchewka
oliwa
sól
pieprz
chilli
bulion warzywny 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kurczakiem, prawdziwkami i selerem naciowym

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem oraz chilli i podsmażamy na odrobinie oliwy.

Prawdziwki pokrojone w plastry obgotowujemy w osolonej wodzie.

Cebulę pokrojoną w kostkę, selera naciowego pokrojonego w plasterki, marchewkę pokrojoną w kostkę oraz paprykę czerwoną pokrojoną w paseczki doprawiamy solą i pieprzem a następnie podsmażamy na oliwie, aż warzywa zmiękną.

Kurczaka, warzywa oraz grzyby wraz z wodą, w której się gotowały łączymy z bulionem i gotujemy razem ok. 5-7 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 03.02.2012 09:47
ciekawy przepis
Renata34 18.01.2011 19:22
pyszna
agnieszka214 22.12.2010 14:03
smaczne
ada12302 20.12.2010 17:01
musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak