Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z cielęciny z rodzynkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 1 kg
włoszczyzna 0,5 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
wino wytrawne 1 szklanka
rodzynki 10 dag
masło 2 łyżki
cytryna 1 szt
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z cielęciny z rodzynkami

Mięso pokroić na porcje, zalać gorącą, osoloną wodą, gotować pół godziny. Następnie wrzucić warzywa i gotować do miękkości. Na suchej patelni zrumienić bułkę tartą, dodać masło, wymieszać, wlać 0,5l wywaru z cielęciny oraz wino, dodać rodzynki, zagotować. Do sosu włożyć mięso, przyprawić do smaku solą, cukrem, pieprzem i sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 23.01.2013 15:45
cos innego
Katarzyna59 04.12.2012 10:04
apetyczna
mehia 06.05.2011 21:01
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak