Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet drobiowy z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
pieczarki 400 g
cebula 1 mała
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
sos sojowy do smaku
mąka do panierki
jajko do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet drobiowy z pieczarkami

Piersi oczyścić , rozbić tłuczkiem przez folię, przyprawić przyprawą do kurczaka, pieprzem, sosem sojowym, odstawić. W tym czasie pokroić pieczarki w plastry, cebulkę w piórka, usmażyć na maśle, przyprawić pieprzem, Kucharkiem.
Kotlety panierować w mące, jajku, bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju. Na przygotowany kotlet ułożyć pieczarki, podawać z ziemniaczkami. Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 12.08.2012 12:29
apetyczne jedzonko :)
Wiesława1 31.01.2012 07:00
pycha
Agiatis 23.11.2011 10:15
Dobre;)
PaniMISIOWA 02.04.2011 10:34
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak