Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa smażona w miodzie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 1/2 kg
miód prawdziwy 2 łyżki
wino czerwone wytrawne 4 łyżki
cebula 2 szt
ocet balsamiczny 4 łyżki
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa smażona w miodzie

Na patelnie wlać dwie do trzech łyżek miodu- rozgrzać. W gorący miód wkładać wątróbki ( mogą być spore kawałki). Smażyć w miodzie około 4 minut. Cebule drobno posiekać i dorzucić na patelnie. Smażyć kolejne kilka minut a potem dolać wino i ocet balsamiczny. Posolić, popieprzyć i smażyć do momentu aż wino i ocet odparują a sos stanie się gęsty. Podawać np z kaszka kuskus.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 08.08.2012 11:19
ależ ona smacznie wygląda
Mati13 27.07.2012 21:44
pysznie przyrządzona i pięknie podana
jeanette_v 08.06.2012 20:24
Przepyszne pyszności.
agnieszka214 25.12.2010 09:10
super smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak