Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa czekoladowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 4 łyżki
gożkie kakao 3 łyżki
cukier 2 łyżki
woda 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa czekoladowa

Składniki dodac do garnka i postawic ma mały gaz.Polewę ciągle mieszamy aż wszystko się połączy i będzie bez gródek.Polewę można przygotowac według uznania,jeśli chce się słodką to dodac więcej cukru.Można też zamiast wody dodac mleka. Jak będzie zbyt gęsta to dodac więcej wody lub mleka.
Polewę tą można wykorzystac do różnych ciast i deserów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak