Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak ze świeżej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 główka
ziemniaki 500 g
smalec 50 g
cebula 1 szt
kostka rosołowa 2 szt
kiełbasa zwyczajna 300 g
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak ze świeżej kapusty

Kapustę i ziemniaki przygotować. Kiełbasę pokroić w plastry, dodać do gotującej się kapusty z ziemniakami, wymieszać, podgotować. Kostkę rosołową rozpuścić w małej ilości wody, dodać do gotującej się zupy, zupę doprawić solą do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1371 20.12.2010 19:09
oj zjadłabym teraz tego kapuśniaczku,czy dostanę na wynos?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak