Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa z otrębami pszennymi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

otręby pszenne 80 g
masło 50 g
jajko 1 szt
kalafior 1 róża
sól
cukier
utarta gałka muszkatołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa z otrębami pszennymi

Kalafiora opłukać, osączyć, podzielić na małe różyczki. Włożyć do wrzącej, lekko osolonej wody i ugotować. Z masła i otrąb przygotować jasną zasmażkę. Rozprowadzić wywarem z kalafiora, dodać do zupy, gotować 10 minut. Doprawić do smaku cukrem i gałką muszkatołową. Na końcu rozbić jajko i rozprowadzić je zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 02.09.2011 21:43
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak