Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z serc drobiowych

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 3 łyżki
wywar jarzynowy 5 szkl
mąka 35 g
masło 35 g
pieprz 3 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
serca drobiowe 350 g
sól
cebula 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z serc drobiowych

Serca drobiowe ugotować do miękkości w wywarze z kości, dodając pieprz i liść laurowy, włożyć do wywaru. Z mąki, masła i cebuli przyrządzić jasną zasmażkę, rozprowadzić wywarem, zagotować i połączyć z zupą. Przed podaniem doprawić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 25.11.2011 19:05
dobra ta zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak