Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka tarta I

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier waniliowy 1 opak
arak 1 kieliszek
amoniak 1 łyżeczka
mąka 25 dkg
cukier 20 dkg
masło 25 dkg
jajko 7 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babka tarta I

Masło utrzeć, wbijać po jednym jajku i dodawać po łyżce mąki, ucierając. Wsypać cukier i jeszcze ucierać. Dodać cukier waniliowy, arak i amoniak. Masę dokładnie wymieszać. Formę wysmarować masłem. Włożyć masę i piec 45 minut w gorącym piekarniku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak