Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krajanka biszkoptowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marmolada
jajko 6 szt
mąka 6 łyżek
cukier 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Krajanka biszkoptowa

Żółtka utrzeć z cukrem do białości, białka ubić na pianę. Do żółtek dodać mąkę i pianę i delikatnie wymieszać. Blachę wyłożyć natłuszczonym papierem, wlać ciasto i upie w gorącym piekarniku w 180 stop. Po upieczeniu zdjąć placek z blachy, posmarować marmoladą i zwinąć w rulon. Trzeba to wykonać szybko, bo ostudzonego ciasta nie można zwinąć. Po ostygnięciu roladę posypać miałkim cukrem i pokrajać na ukośne kawałki dowolnej grubości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 13.10.2011 12:32
super
ilka_86 18.02.2011 09:33
pyszne są takie krajanki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak