Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łuki migdałowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

posiekane migdały 40 dkg
białko 4 szt
mąka 10 dkg
cukier 40 dkg
cukier waniliowy 1 opak
wafle

Przepis i sposób przygotowania na: Łuki migdałowe

Z cukru, migdałów, cukru waniliowego, mąki i białek utrzeć masę. Pokrajać podłużne wafle i posmarować masą na grubość 1 cm. Następnie upiec w niezbyt gorącym piekarniku. Po upieczeniu zginać na okrągłym wałku i układać na stolnicy, aby zastygły w kształcie łuków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 10.12.2011 14:09
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak