Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso na gulasz 1/2 kg.
ziemniaki 8 szt
jajko 2 sztuki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
sól
pieprz
sos do pieczeni 1 sztuka
olej do smażenia
ogórki konserwowe 4 sztuki
papryka konserwowa 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: placki po węgiersku

mięso usmażyć jak na gulasz,zalać sosem do pieczeni.ziemniaki zetrzeć jak na placki,doprawić i smażyć placki wielkości patelni.po wyciągnięciu na talerz ,polać placek gulaszem,dodać pokrojone w kostkę ogórki i paprykę,zwinąć placek na pół polać po wierzchu gulaszem i udekorować ogórkami z papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1371 24.08.2011 23:50
Lubię takie placki
magical66 31.07.2011 23:17
bardzo lubię- super
mirosława4 14.03.2011 13:53
fajny przepis
gacopierz23 21.12.2010 21:05
lubię taki zestaw

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak