Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufle miętowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gorzka czekolada 1 tabliczka
masło 130 g
mięta świeża 1 łyżka
śmietana 12% 0,5 szklanki
śmietana 30% 0,5 szklanki
miód 3 łyżki
kakao do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Trufle miętowe

Miętę rozbić, by wydobyć z niej soki. Do rondelka wlać tłustą i chudą śmietanę, dodać miód i miętę, zagotować.
Czekoladę połamać na drobne kawałki, dodać masło. Gorącą śmietanę przecedzić, wymieszać dokładnie z czekoladą. Przelać do formy, czekoladę chłodzić 30 minut w lodówce. Z masy czekoladowej formować kulki, wrzucić do posypki z kakao. Odłożyć do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 28.12.2013 20:32
Fajny pomysł.
Seba 14.07.2012 08:08
extra
aleksa123 19.12.2011 20:27
fajne
edyta44 08.02.2011 08:37
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak