Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dynia z sosem czosnkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 kg.
oliwa 3 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżeczki
czosnek 3 ząbki
papryka mielona 1|2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
tymianek 1 gałązka
tymianek 2 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: dynia z sosem czosnkowym

Dynię umyć pokroić,na duże kawałki i ułożyć na blaszce do pieczenia.Czosnek obrać,rozetrzeć.Oliwę wymieszać z octem,czosnkiem,tymiankiem,papryką,solą i pieprzem.Tak przygotowanym sosem polać dynię,po czym wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 15,20min.w 190 st.C.Aż będzie miękka i lekko zrumieniona,gotową potrawę ozdobić gałązką tymianku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak