Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso mielone z morelami i pistacjami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 0,5 kg
jabłko 1 szt
morele suszone 5 dag
orzechy pistacjowe 5 dag
skórka z cytryny 1 łyżka
natka pietruszki 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
szałwia liście 20 szt
kiełbasa pikantna 30 dag
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso mielone z morelami i pistacjami

Do mięsa mielonego dodać sól, pieprz, następnie utarte na grubej tarce jabłko. Z mięsem wymieszać morele, pistacje, skórkę z cytryny oraz natkę pietruszki. Przygotować kawałek folii aluminiowej, skropić ją oliwą, ułożyć liście szałwii, jedna koło drugie, oprószyć je solą i pieprzem. Na liście szałwii położyć połowę mięsa, na środek umieścić kiełbasę, drugą połową mięsa przykryć kiełbasę. Następnie całość zwinąć ciasno folią. Piec w temperaturze 200 stopni przez 40 minut. Podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 10.04.2012 14:29
Świetne połączenie, zapowiada się bardzo apetyczne mięsko.
Iwona51
Iwona51 07.12.2011 10:52
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak