Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuleczki rybne w occie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 0,5 kg
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia 3 łyżki
ocet 0,5 szklanki
cebula biała 1
woda 1 litr
cukier 3 łyżki
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Kuleczki rybne w occie

Filet z ryby zmiel, dodaj do niego przyprawy i uformuj niewielkie kulki. Obtocz je w jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju, aż panierka stanie się rumiana.
Wodę zagotuj z cukrem. Dodaj ocet. Zimne kulki rybne poukładaj w słoiku, dodaj do nich ziarenka pieprzu, trochę ziela angielskiego i poszatkowaną grubo cebulę. Następnie wlej do słoików zalewę.
Słoiki zakręć dokładnie i odstaw na parę dni w chłodnie i ciemnie miejsce.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 20.12.2010 21:04
superowe nigdy takich nie robiłam, dodaję do ulubionych przepisów
suzana 19.12.2010 12:07
super pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak