Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasta francuskie z jabłkiem

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
jabłka 5
cukier puder 2 łyzki
dżem morelowy słoik

Przepis i sposób przygotowania na: ciasta francuskie z jabłkiem

Ciasto rozmrażamy i rozwałkowujemy na placek grubości 3-5mm. Wycinamy z niego ciasteczka o dowolnym kształcie. Ich środki lekko wgniatamy, a brzegi wyginamy do góry. Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki, a potem na cienkie plasterki. We wgłębienie każdego ciasteczka wkładamy troszkę dżemu, ścisło układamy na nim kawałeczki jabłek, posypujemy cukrem pudrem i układamy na blasze skropionej wodą. Pieczemy 25min. w temp. 250stopni. Upieczone ciastka smarujemy glazurą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 20.09.2012 21:08
fajny przepis
magical66 19.12.2010 12:16
napewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak