Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa z kluskami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
masło 5 dag
koperek 4 łyżki
śmietana 5 łyżek
mąka pszenna 3 łyżki
jajko 2 sztuki
woda 1,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa z kluskami

Włoszczyznę oczyścić i ugotować w lekko osolonej wodzie. Następnie przecedzić. Mąkę wsypać do miski, dodać jajka i odrobinę wody. Całość roztrzepać miotełką. Bulion ponownie zagotować. Ciasto mączno- jajeczne wlewać na bulion cieniutką strużką, całość zamieszać. Gdy kluseczki się ugotują ( wypłyną na wierzch) dodać masło, zdjąć z ognia, zaprawić śmietaną i dodać posiekany koperek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 27.06.2013 22:57
Uwielbiam koperkową
IKrakowianka 28.10.2012 11:00
super zupka!
Iwusia 28.12.2010 19:39
Pyszna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak