Zupa koperkowa z kluskami

Zupa koperkowa z kluskami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • masło

    5 dag
  • koperek

    4 łyżki
  • śmietana

    5 łyżek
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • jajka

    2 sztuki
  • woda

    1,5 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Włoszczyznę oczyścić i ugotować w lekko osolonej wodzie. Następnie przecedzić. Mąkę wsypać do miski, dodać jajka i odrobinę wody. Całość roztrzepać miotełką. Bulion ponownie zagotować. Ciasto mączno- jajeczne wlewać na bulion cieniutką strużką, całość zamieszać. Gdy kluseczki się ugotują ( wypłyną na wierzch) dodać masło, zdjąć z ognia, zaprawić śmietaną i dodać posiekany koperek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

27.06.2013 22:57
Uwielbiam koperkową

IKrakowianka

28.10.2012 11:00
super zupka!

Iwusia

28.12.2010 19:39
Pyszna zupka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat