Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z budyniem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser 1/2 kg
cukier 1 szkl
jajko 3 szt
masło 6 łyzek
budyń waniliowy
rodzynki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z budyniem

żółtka jaj utrzec z cukrem,do dużej miski wrzuc przemielony ser biały,dodaj powstała mase z zołtek,cukru,budyniu i wymieszaj.nastepnie dodaj masło roztopione.z białek ubic piane i dodac do reszty wraz z rodzynkami,delikatnie mieszac.piec ok.1 godziny w 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 15.03.2011 23:25
pychotka
anja3107 19.12.2010 14:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak