Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepka nadziewana

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 4 sztuki
jabłko 1 sztuka
drobiowe wątróbki 15 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepka nadziewana

Zetnij wierzchy kalarepek, wydrąż je. Posiekaj miąższ i razem z nim jabłko. Przesmaż je z wątróbką pokrojoną w kostkę, dopraw. Kalarepki zanurz w osolonym wrzątku, potem w zimnej wodzie. Napełnij farszem. Piecz 15 minut w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 10.07.2012 13:23
smaczne jedzonko:)
ewaa 10.07.2012 13:23
smaczne jedzonko:)
Maniek2 05.01.2012 08:20
pycha
traktorek 18.11.2011 17:17
mniam
Iwona51
Iwona51 31.12.2010 17:52
fajne jedzonko
RenataZ-et 21.12.2010 23:20
Lubię nadziewane warzywa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak