Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z kremem orzechowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 17 dag
jajko 5 sztuk
cukier waniliowy 1 łyżeczka
masło roślinne 1 kostka
śmietana 5 łyżek
mleko 1/2 szklanki
mąka 1/2 kg
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
nutella 25 dag
polewa czekoladowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kremem orzechowym

Miękkie masło utrzeć na puszystą masę z cukrem. Jajka utrzeć z cukrem waniliowym, przelać do masy maślanej. Ucierając dodawać śmietanę i mleko. Na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia. 1/2 masy wymieszać z nutellą, drugą pozostawić bez mieszania z żadnymi dodatkowymi składnikami. Blaszkę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Jasne ciasto przełożyć do blaszki, na jasnym ułożyć ciasto z nutellą. Ciasto wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez 1 godzinę. Ciasto po wystudzeniu polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 27.05.2013 16:59
wspaniałe ciasto
IZABELA29 09.01.2012 09:15
pysznie
Krzysztof42 20.09.2011 16:19
mniam bardzo lubię
Iwusia 18.12.2010 21:39
Uwielbiam takie ciacha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak