Ciasto z kremem orzechowym

Ciasto z kremem orzechowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    17 dag
  • jajka

    5 sztuk
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
  • masło roślinne

    1 kostka
  • śmietana

    5 łyżek
  • mleko

    1/2 szklanki
  • mąka

    1/2 kg
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • nutella

    25 dag
  • polewa czekoladowa

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miękkie masło utrzeć na puszystą masę z cukrem. Jajka utrzeć z cukrem waniliowym, przelać do masy maślanej. Ucierając dodawać śmietanę i mleko. Na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia. 1/2 masy wymieszać z nutellą, drugą pozostawić bez mieszania z żadnymi dodatkowymi składnikami. Blaszkę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Jasne ciasto przełożyć do blaszki, na jasnym ułożyć ciasto z nutellą. Ciasto wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez 1 godzinę. Ciasto po wystudzeniu polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej polewą czekoladową.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

27.05.2013 16:59
wspaniałe ciasto

IZABELA29

09.01.2012 09:15
pysznie

Krzysztof42

20.09.2011 16:19
mniam bardzo lubię

Iwusia

18.12.2010 21:39
Uwielbiam takie ciacha :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat