Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęś w winie

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gęś 1 szt
wino białe 2 szklanki
jabłka 1 kg
cukier 3 łyżeczki
mąka 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gęś w winie

Gęś natrzeć solą, pozostawić na 1h. Wnętrze gęsi napełnić pokrojonymi jabłkami, zeszyć. Włożyć na brytfannę, skropić winem i piec około 2 h w piekarniku skrapiając często winem i polewając wytapiającym się tłuszczem. Miękką wyjąć, tłuszcz z brytfanny wlać do ognia, wsypać mąkę i zrumienić. Rozprowadzić pozostałym winem, przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 02.07.2012 09:45
super!!!
Margo1 18.12.2010 23:46
brzmi cudnie , ale nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak