Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone z dodatkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 0,3 kg.
jajko
bułka czerstwa
sól do smaku
pieczarki 0,3 kg.
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: mielone z dodatkami

bułkę namoczyć w mleku,dodać do mięsa mielonego wbić jajko doprawić solą i pieprzem do smaku i wymieszać,przygotować masę pieczarki umyć i pokroić podsmażyć na oliwie razem z pokrojoną drobno cebulą,dodać do mięsa,wymieszać,do masy można dodać np.suszone pomidory,oliwki,ziarna słonecznika lub dyni,świeże zioła,z masy mięsnejformować kotleciki,obtoczyć w bułce tartej i smażyć na złoto z obu stron na rozgrzanym tłuszczu,pod koniec smażenia na każdy kotlet można położyć plaster ser żółtego i poczekać aż się rozpuści,podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 28.10.2013 18:08
bardzo lubię takie mielone
Izabela/bella81 16.02.2012 00:58
też takie robię, są pyszne :)
Grazyna0211 24.04.2011 19:42
fajna wersja mielonych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak