Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 1 kg
wędzony boczek 25-30 dag
włoszczyzna 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony

Buraki umyć, obrać i pokroić w plasterki, ugotować w garnku na małym ogniu. Włoszczyznę oczyścić, opłukać i pokroić. Ugotować wraz z boczkiem w drugim garnku. Gdy wywar ten nabierze smaku przecedzić go do wywaru z buraków. Dodać liść laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Pogotować przez kilka minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 11.11.2013 23:59
smaczna zupa
IKrakowianka 12.11.2012 22:40
bardzo lubię
Iwusia 01.01.2011 20:05
mniam :) lubię taki barszczyk :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak